“Sàtira popular Valenciana: barbaritat i Rokambol” d’Isra Pedrós”

totem_premsasatiricaAmb motiu de l’Exposició de la Premsa Satírica de la Biblioteca Valenciana, m’han publicat un article. “Sàtira Popular valenciana: barbaritat i Rokambol”. Vos copie a continuació el resum i vos recorde la font per si voleu llegir l’article complet (en la web de l’Exposició el teniu tant en la mateixa web com en PDF per la seua descàrrega)

Resum

Aquest article planteja una reivindicació de la definició de la sàtira des d’una perspectiva social i popular en contraposició amb altres enfocaments més estilístics, fent un breu recorregut per algunes obres satíriques valencianes que serien els referents d’eixa perspectiva d’anàlisi. Les obres satíriques estudiades s’enceten en el Segle d’or, recorrent el segles XIX i XX, per arribar fins l’actualitat, on es presenten els nous canals oberts, i en concret la cybersàtira, analitzant el cas de la web satírica de Rokambol.

Enllaç a l’article complet: “Sàtira popular Valenciana: barbaritat i Rokambol” d’Isra Pedrós”

Vos recorde a més que l’Exposició continua oberta fins a Reis, i que en les activitats cada dos dijous es fan taules rodones a les que venen gent famosa i molt interessant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s